Quantcast
Viewing latest article 10
Browse Latest Browse All 26

تاسيس دولت ملي در ايران

تشکیل دولت ملی در ایران

این دوره از تاریخ ایران به لحاظ تلاش برای ایجاد وحدت نسبی در جامعه ی بزرگ ایران و نیز از میان رفتن کانون های متعدد تصمیم گیری و سیاستگزاری و حکومتگری و مقاومت استقلال خواهانه در برابر یورش ها و تجاوز اقوام غیر ایرانی و برقراری نظام حکومتی متمرکز مبتنی بر عدالت خواهی مذهب تشیع با توانمندی سپاه قزلباش از دوره های دیگر ممتاز است . روابط دیپلماتیک ایران با کشورهای نا شناخته ی اروپایی که دوره ی رنسانس را کم و بیش پشت سر گذاشته بودند و به قصد کشف کشور های آسیایی گام بر می داشتند و نشانه ای از سلطه ی آنان نیز آشکار شده بود ،در تحول نظام حکومتی ایران بی تاثیر نبود .

شاه اسماعیل بنیان گذار سلسله ی صفوی از نوادگان عارف بزرگ ، شیخ صفی الدین اردبیلی بود که در اواخر دوره ی ایلخانان به دنیا آمده بود . شیخ صفی و نوادگان او در منطقه ی اردبیل از پایگاه اجتماعی بسیار خوبی بر خوردار بودند .خانقاه شیخ صفی کانون گرد آمدن طرفداران این خاندان بود که اکثرا از مناطق دیار بکر و آسیای صغیر بودند و گرایش به مذهب تشیع داشتند . همانطوری که قبلا اشاره شد در نتیجه ی از بین رفتن عباسیان توسط مغولان اسلام سنی از جایگاه بر افتاد و تشیع به سهولت رشد کرد و به تدریج فرق افراطی شیعه در آناتولی و دیار بکر و کردستان ظهور کردند .و بدین ترتیب تشیع با تصوفی که بعد از مغولان در ایران گسترش یافته بود،آمیخته شد .

نوادگان شیخ صفی الدین هر یک در افزایش قدرت معنوی و سیاسی خاندان تلاش کردند .وقتی که در سال 907 ه.ق نوبت به اسماعیل رسید .ایشان اقدام به تاسیس دولت صفوی نمود .

Viewing latest article 10
Browse Latest Browse All 26

Trending Articles